Funny Stories: Als ik nu geen hondsdolheid krijg..

En zo zag dat gevecht eruit, haha.

Het is juli 2011 als ik voor de eerste keer in Thailand aankom. Samen met een vriendin ga ik 6 weken backpacken. We zijn ready en set, maar de eerste 48 lopen anders dan gepland..

Na een slopende reis ploffen we kapot in ons bedje in Bangkok. Veel tijd om uit te slapen gunnen we onszelf echter niet; ‘s ochtends nemen we meteen de trein naar Ayutthaya. Onze ‘eerste kennismaking met Thailand’ wordt deze oude hoofdstad ontdekken. Met een fietsje touren we volle gas alle tempels langs. Enthousiast als we zijn, slaan we er geen één over. Als de schemering begint te vallen, besluiten we nog snel naar een ‘tempel met uitkijktoren’ te gaan. Deze tempel vinden we echter nooit. In plaats daarvan komen we op het binnenhof van een kloostertje. En daar gaat het fout.. We zien even 93 honden over het hoofd. Meteen als we snelheid minderen, komen ze naar ons toegerend. Woest blaffend, aggressief, doodeng! Mijn vriendin fietst snel wel, maar ik heb altijd geleerd dat je niet moet fietsen bij honden. Dan bijten ze in je been! Nou, heel veel dank aan degene die mij dat heeft bijgebracht: Melanie wordt ontzien en juist ik word in mijn been gebeten. Grrr

Heel mooi hoor, als de schemering over Ayutthaya inzet, maar de volgende keer iets beter op honden letten!

Heel mooi hoor, als de schemering over Ayutthaya inzet, maar de volgende keer iets beter op honden letten!

De volgende ochtend dan maar naar het ziekenhuis. Want van een hondenbeet kan je natuurlijk rabies (hondsdolheid) krijgen. Gelukkig heb ik mijn inentingen en hoef ik alleen maar een ‘booster’. Het ziekenhuis is een hele beleving op zichzelf. Op één zaal worden zowel ik, een bevallende vrouw en een scooterongeluk-gewonde behandeld. Volgens mij hebben ze ook geen idee wat ze aan ‘t doen zijn. Na 2 uur staan we gelukkig weer buiten. Op naar Lopburi!

Lopburi is een dorpje tussen Ayutthaya en Chiang Mai in. De Lonely Planet schrijft over een ‘door apen geterroriseerd dorpje’. Nou dat zullen we nog wel eens zien! Maar ja, hoor, als we aankomen lopen er echt OVERAL apen. Aan lantaarnpalen, in bushokjes, ze springen van gebouw naar gebouw. Schitterend om te zien. Er staan ook nog wat leuke tempelruïnetjes. Eéntje daarvan bekijken we, als een grote groep apen ons in het vizier krijgt! Ojee… Een ondeugend aapje komt op me af gerend en graait meteen in mijn zak – entrée kaartje weg. Echt bizar hoe ‘getraind’ hij de aanval inzette. Wij lachen natuurlijk, mooi om te zien.

Een gebouw in Lopburi. Kijk eens goed! Bizar toch om te zien hoeveel apen er zitten?!

Een gebouw in Lopburi. Kijk eens goed! Bizar toch om te zien hoeveel apen er zitten?!

Maar dan komt het ondeugende aapje opeens terug. Bam, nu springt hij op m’n tas. En bam, daar komt er nog een. En nóg een! Op gegeven moment zitter er VIJF apen op mijn tas en hoofd. En seriously, ze weten wat terroriseren is: m’n pet afgooien, aan mijn haar trekken, in m’n kleren bijten. Melanie lacht zich een ongeluk, maar ik begin het eng te vinden. Snel gooi ik alle apen van me af, en samen met 4 andere toeristen vluchten de oude tempelruïne in. Helemaal onder de krassen kom ik daar aan – nouja, gelukkig heb ik vandaag m’n booster al gehad!

En zo zag dat gevecht eruit, haha.

En zo zag dat gevecht eruit, haha.

In de tempel waan ik me weer veilig. Ik steek lekker mijn tong uit naar alle apen, rotbeesten! Opeens voel ik iets op m’n schouder vallen en kijk omhoog. Juist op dat moment plast er een vleermuis in m’n oog. Ja, seriously, een vleermuis plast in mijn oog. En wat brengt het grootste risico op hondsdolheid met zich  mee? Juist, contact met vleermuizen. Ik geef ‘t op! Voorlopig geen dieren meer voor mij…..

De rest van de reis verliep (op een voedselvergiftiging en een keelontsteking na) gelukkig voorspoedig! Mijn persoonlijke verhalen lees je hier.

Social media:

6 Comments

 • Reply January 24, 2015

  Denise

  Haha, hoe kan je nou zoveel pech hebben? Vraag me af wat jij ‘karma’ hebt aangedaan! ;) Gelukkig verliep de rest van de reis redelijk voorspoedig!

 • Reply January 24, 2015

  Caro

  Haha, hoeveel ongeluk je in twee dagen kunt hebben!

 • Reply January 25, 2015

  Let's travel and see

  Jeetje wat een verhaal! Ik was echt panisch in Lopburi met al die aapjes maar gelukkig zijn ze op afstand gebleven. Hoe voelde je je trouwens na die booster? Merkte je daar nog iets van?

  • Reply January 25, 2015

   Joost

   Beetje slapjes. Maar ik kreeg uit voorzorg ook antibiotica dus daar kan ‘t ook aan liggen. En idd slimmer om een beetje op afstand te blijven in Lopburi ;-)

 • Reply January 27, 2015

  Sanne - loveisthenewblack

  Haha, wat een geweldig verhaal! Maar wel gezond thuisgekomen neem ik aan? :P

 • Reply January 30, 2015

  Rianne

  hahaha! Ik vond Lopburi echt verschrikkelijk met al die apen, we zijn zo snel mogelijk weer weg gegaan ;)

Leave a Reply