Tip: gratis reizen met de trein?

Gratis reizen met de NS? 

De kerst staat weer voor de deur. Dat betekent vakantie! En wat doe je in de vakantie? Je vrienden door heel Nederland opzoeken. Aangezien een doorsnee student ben, ben ik helaas niet in het bezit van een auto. Het alternatief: de trein. Ik ging eens even kijken naar wat de prijs ongeveer zou zijn voor mijn 1,5e week Nederland. Gestationeerd in Eindhoven en met vrienden in Tilburg, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Wageningen kwam dat uit op een schamele 159,20! Goede genade. Even op en neer door Nederland hoor. ‘Dat gaat dus mooi niet gebeuren, hè?!’ kwam er meteen in me op.

Het geheim voor een gratis treinkaartje

Het geheim voor een gratis treinkaartje

Treinkaartje delen
Ik zat lekker het internet af te struinen naar de beste zwart-rij-tips tot ik opeens bij een hele interessante Facebook-pagina terecht kwam. Op de pagina Treinkaartje delen heeft zich een kleine groep mensen verzameld die vaak met de trein reizen. De pagina bestaat sinds een jaar of wat en wint steeds meer aan populariteit. Maar hoe werkt het nou precies en hoe reis je gratis?
1. Je reist met een geldig kaartje in de trein
2. Zodra je op je plaats van bestemming bent aangekomen, verstop je het kaartje ergens op het station
3. Een foto/bericht met aanwijzing waar het kaartje zich bevindt, post je vervolgens op de Facebook pagina
4. Iemand anders die later die dag nog naar jouw bestemming moet, kan het kaartje gebruiken en reist zo gratis!
Erg simpel, lijkt me! Het is natuurlijk niet DE TIP om voor de rest van je leven gratis met de trein te reizen. Maar als jij de ene keer je kaartje achter laat, kan jij er de volgende keer misschien een vinden. Het zal misschien niet werken als je om 8 uur ‘s ochtends al vertrekt, maar ga je ‘s avonds dan zou er zo maar ergens een kaartje kunnen liggen. De website wint steeds meer aan populariteit en inmiddels zijn er zelfs voor bijna alle stations in Nederland aparte Facebook pagina’s aangemaakt.

Voor bijna elk station in Nederland bestaat er inmiddels een aparte pagina!

Voor bijna elk station in Nederland bestaat er inmiddels een aparte pagina!

Nederland tegen de NS
Dus ik zeg: Laten we er samen voor zorgen dat deze pagina groter wordt. Vanaf nu laten we zien dat we zelf ook slim zijn. Nederland samen tegen de NS!

Thanks, Josina!

Thanks, Josina!

Social media:

Be first to comment