Plannen voor 2015 (heb jullie hulp nodig!)

42

Oke, het is al meer dan twee weken 2015 en het nieuwe is er inmiddels echt vanaf. Toch wilde ik nog even mijn plannen voor dit jaar publiceren! Tot nu toe staat er dit op de planning:

Januari: Verhuizing!
1 januari (ok, eigenlijk 3, ik heb oud&nieuw goed gevierd :p) ben ik binnen Berlijn verhuisd. Ik woon nu in een leuke alternatieve wijk in Zuid-Berlijn. Steeds meer barretjes openen zich, ateliertjes vestigen zich hier en toch vind je nog het authentieke Turks-Berlijn. Ik woon nu namelijk op de grens van Kreuzberg en Neukölln; in de volksmond ook wel Kreuzkölln genoemd. Het staat bekend op zijn grote populatie Turken en wordt ook wel klein Istanbul genoemd. Het hier hartstikke mooi, er is een hoop te doen en ook niet onbelangrijk; cheap! De döner bij mij om de hoek is 2 euro. Ik word nu al door m’n huisgenoten ‘donersuchtig’ genoemd, haha. Heerlijk om op zo’n multiculturele plek te wonen! Mijn januari zal dus lekker bestaan uit het verkennen van mijn buurt! Hier al een klein voorproefje (het was tot nu toe óf grauw weer, óf ik zat op school)

Aan dit leuke pleintje woon ik nu! Deze foto zegt nog niet zo heel veel misschien, wie weet post ik binnenkort wat mooiere foto's!

Aan dit leuke pleintje woon ik nu! Deze foto zegt nog niet zo heel veel misschien, wie weet post ik binnenkort wat mooiere foto’s!

Januari: Bliksembezoekje Nederland
Mijn oma wordt 80 en als verrassing rijdt ik met mijn zusje en haar vriend mee naar Nederland. We vertrekken over welgeteld 4 uur en blijven dan nog geen 48 uur. Echt een bliksembezoekje! Misschien zal ik er een klein blogje over schrijven. Maar aangezien mijn lezen overwegend Nederlanders zijn en Nederlanders doorgaans in Nederland wonen, is dat misschien niet super interessant, haha.

Februari: Skiën in Oostenrijk
Elk jaar nodigt mijn vader ons uit om te komen skiën. Komen we of niet, dat maakt hem niet uit, hij is er sowieso! Deze keer komen we met zijn vieren vanuit Berlijn. We rijden dan via München naar het dorpje Sautens. Vanuit dat dorpje kunnen we vele kanten op; van Tirol naar Noord Italië. Een kleine week zullen we hier verbrengen. Ik heb er al zin in!

De Alpen in Oostenrijk! Ik kan niet wachten :D

De Alpen in Oostenrijk! Ik kan niet wachten :D

Maart – April: Zuid-Afrika
Ik studeer aardwetenschappen en dat betekent de aarde onderzoeken! In maart begin ik met het schrijven van mijn masterscriptie. Daarvoor ga ik veldwerk doen in de Verlorenvlei Estuary. Dit is het punt waar 150km boven Kaapstad een rivier in de Atlantische Oceaan stroomt. Het gebied staat onder grote druk door toenemend toerisme, uitbereiding van landbouw en grondwaterverbruik. We gaan vier weken onderzoek doen en dan heb ik nog één week om zelf een nationaal park te gaan bekijken. Dat is dus ook mijn vraag!! Welk park raden jullie mij aan?!?! Ik wil héél graag ‘the big five’ zien, maar dat zit echt in Noord-Oost Afrika en ik ben natuurlijk weer in Zuid-West. Ik dacht erover om naar het Kruger Park te vliegen, Kaapstad – Johannesburg en dan met de bus naar het Krugerpark. Maar schijnbaar is dat ook weer 6-7 uur met de bus vanaf Johannesburg. En vliegen en bussen en alles in één week te stoppen?? Wie heeft een goed advies??

Gaat het Krugerpark of een goed alternatief mij lukken in een week? :) (via: www.african-solutions.com)

April en verder
De komende drie maanden moet ik sowieso hard aan mijn thesis! Maar thesis betekent natuurlijk ook flexibiliteit. Wie weet wat er verder nog voorbij komt ;-)

Zoals jullie begrijpen; ik heb weer heel veel zin in 2015!

 

Social media:

10 Comments

 • Reply January 16, 2015

  Marieke

  Ik kan je jammer genoeg niet verder helpen, maar wat klinkt het allemaal weer vet :) Ik lees graag met je mee.

 • Reply January 16, 2015

  Karlijn

  Afgelopen mei was ik in met school in Berlijn en dat was echt een leuke week. En warm dat het was! Fijn weekend bij je oma, stuur je een stukje taart naar me op?
  Ik heb ook zo’n zin in snowboarden! Ik kan serieus niet wachten en tel de nachtjes af (37 om precies te zijn). Wat tof dat je naar Zuid-Afrika gaat. Mijn buurjongen studeert hetzelfde en is afgelopen jaar volgens mij ergens in Spanje geweest (dacht ik). Ik kan je niet helpen, maar er is vast iemand die dat wel kan! X

 • Reply January 17, 2015

  Caro

  Goede vooruitzichten! Vooral Afrika klinkt mooi, kan alleen zelf niks zeggen over de parken daar helaas, maar ga er graag over lezen!

 • Reply January 17, 2015

  kim

  Mooie plannen! Helaas nog nooit in ZA geweest, lijkt me wel erg vet!

 • Reply January 17, 2015

  Marijke

  Aardwetenschappen lijkt me een ongelooflijk interessante studie en al helemaal als je ook veldwerk kan doen! Echt heel fijn! Ik kan je helaas ook niet helpen, aangezien ik nog nooit in Zuid-Afrika ben geweest, hopelijk vind je een goed reisplan! Tgoh en wonen in zo’n multiculturele wijk vind ik ook heerlijk! Geniet ervan (en ook van die doners)!

 • Reply January 18, 2015

  Eva - eighty7

  Gaaf om voor je studie naar Zuid-Afrika te gaan; leuk dat je er een weekje aan kunt vastplakken :) ik heb helaas geen tips omdat ik er nog niet geweest ben, maar ik ben alvast benieuwd naar jouw verhalen!

 • Reply January 18, 2015

  Paul

  Helaas, ik kan je ook niet verder helpen met die big five. Behalve dan zeggen dat ik benieuwd ben naar je verhalen over zuid-afrika en dat ik ook er nog naar toe wil, ooit.

 • Reply January 18, 2015

  Eva

  Toffe vooruitzichten zeg! :)
  En verhuizen binnen deze stad is volgens mij echt zo fijn, zoveel nieuws te ontdekken.

 • Reply January 23, 2015

  Tea

  Ik ben nog niet in die richting geweest, maar lijkt me heel gaaf en zeker iets om naar uit te kijken

 • Reply January 25, 2015

  Let's travel and see

  Heerlijk vooruitzicht zeg, een week wintersporten en naar Zuid Afrika. En een bezoekje aan NL is ook altijd weer fijn als je er niet meer woont;) En dat pleintje ziet er leuk uit!

Leave a Reply