Liebster award: Leer je blogger kennen!

liebsteraward-720x340

Gisteren werd ik door Kirsten van Travelaar.nl genomineerd voor de Liebster award. Dit is een award die je krijgt als je een vragenlijstje beantwoordt, om beginnende bloggers beter te leren kennen! Leuk initiatief, daar doe ik wel aan mee. Ik heb van Kristen 10 vragen gekregen. Aan het einde van dit lijstje nomineer ik ook weer een aantal (beginnende) bloggers, die vervolgens hopelijk mijn vragen willen beantwoorden. De volgende vragen kreeg ik voorgeschoteld:

Wat zijn de belangrijkste onderwerpen waarover je blogt?
Reizen! Dat lijkt me duidelijk. Mijn grootste hobby is reizen. Vroeger had ik gewoon een waarbenjij websiteje. Als ik terug kwam van een reis hoorde ik altijd dat iedereen de schrijfstijl van mijn verhalen erg leuk en enthousiast vond. Op gegeven moment zei mijn zusje daarnaast: ‘Je hebt al meer dan 15000 bezoekers, je bent gek dat je niet zelf wat begint’. En toen dacht ik; ‘ja waarom ook niet!’ en daar ontstond theworldaround.nl. Ik probeer vooral leuke tips te geven in combinatie met toffe foto’s.

Wat zorgt ervoor dat jij plezier blijft houden in het bloggen?
Nou, ik moet eerlijk zeggen dat ik nauwelijks begonnen ben. Ik hou het dus nog wel vol. Wordt het na een tijdje saai ofzo? Haha, ja, ik heb nu nog veel foto’s van al mijn reizen die ik kan gebruiken!

Wat is het best gelezen artikel op jouw blog?
Ik geloof het artikel over Spreepark, een verlaten pretpark in Berlijn. Het is 10 jaar geleden failliet gegaan en alle attracties staan er nog. Bijzonder spooky! 

Wat is voor jou de meest bijzondere reis ooit geweest? Wat zul je nooit meer vergeten?
Poeh, dat vind ik wel moeilijk hoor. Al mijn reizen zijn zo verschillend. Wat ik echt een bijzondere reis vond was mijn trip dwars door de outback van Australië. We zijn van Adelaide om hoog gereden naar Darwin en van daaruit weer naar Perth. 10.000 kilometer kamperen, ontdekken en rebels zijn; pure vrijheid. Maar liefst 7 weken sliepen we in een tent en deden we er alles aan om zo goedkoop mogelijk te leven en zo veel mogelijk te zien. Het mooiste hieraan was het leven met de dag. Überhaupt nog niet bezig zijn met morgen, dat is zo bijzonder!

Als je drie dingen mee zou mogen nemen op reis en niet meer. Welke drie dingen zouden dit zijn?
Sowieso een camera. Sommige mensen vinden het een overrated object, maar je bekijkt alles toch net even beter door die lens en de  foto’s vind ik prachtige souvenirs. Daarnaast heb ik altijd een klein boekje/schriftje bij me. Daar schrijf ik meteen de leukste gebeurtenissen in op, plak ik er stickers van onderweg in en laat ik er reisvrienden een paginaatje in versieren. Als laatste kies ik dan nog voor mijn medicijntasje. Ik kan echt niet zonder diarreeremmers ;-)

Als je morgen op reis zou mogen. Waar zou je naartoe gaan? (je mag maar één bestemming noemen)
Lapland! Ik ben helemaal jaloers op al die reisbloggers die daar op dit moment vertoeven!

Wat is jouw favoriete gerecht uit het buitenland?
Daar hoef ik niet over na te denken! Massman curry! De állerlekkerste Thaise curry die er is! Ik kan hem inmiddels ook zelf maken, maar hij smaakt natuurlijk nooit zo lekker als in Thailand!

Wat doe je zoals naast het bloggen?
Ik studeer Aardwetenschappen. Daarnaast leer ik Chinees en Duits. Ook nog een bijbaantje. Ja, en ik ben vaak op reis natuurlijk ;-)

Hoe bereid jij je voor op een reis? (lang of kort)
Nauwelijks. Ik heb inmiddels al mijn vaccinaties, rugzakken en medicijnen; dat komt allemaal wel goed. Ik probeer vooral blogs te lezen voor inside tips, vind ik net wat chiller als een reisgids. Toch koop ik daarnaast de Lonely Planet. Ook al zeuren mensen over haar commercialisme, de plattegrondjes, vervoersmogelijkheden en landinformatie zijn toch verrekte handig!

Heb jij wel eens een vakantieliefde gehad?
Ja! Sterker nog, mijn eerste liefde was een vakantieliefde! Ik was ongeveer 10 en met mijn ouders op vakantie in Portugal. Bij Armacoa de Pera werkten twee Nederlandse expats in restaurant ‘de Kaktus’. Hier heb ik hun beeldschone dochter ‘Joeli’ ontmoet (zal haar naam wel niet juist verstaan hebben). Ik herinner me haar nog steeds als één van de mooiste meisjes die ik ooit gezien heb, haha.

Nominering
Dan is het nu de bedoeling dat ik andere bloggers nomineer! Aangezien ik nog niet zo heel lang blog, ken ik nog lang niet iedereen. Mijn vragen zijn voor *tada-tadaa*:
Ester van Beyondbrussels
Sieds van Siedsmytravels
Caro van Bornonaplane
Rianne van Rioma
Stefanie van Expeditieaardbol

De vragen die ik voor jullie heb:
1. Waarom blog jij?
2. Hoe lang blog jij al?
3. Wat is favo continent?
4. In welk niet-Europees land zou jij wel een jaar kunnen wonen?
5. Heb je wel eens iets door de douane gesmokkeld?
6. Wat was je mooiste ontmoeting met een dier? (kusje van een olifant, selfie met een zebra?)
7. Wat was jouw bijzonderste reis en waarom?
8. Twee weken Noordpool of twee weken woestijn?
9. Ben je ooit beroofd op reis?
10. Waar gaat jouw volgende reis naar toe?

De bedoeling is dat je daarna zelf ook weer een vragenlijstje maakt en andere bloggers (5-10) vraagt deze te beantwoorden. Succes!

Social media:

7 Comments

 • Reply December 30, 2014

  Kirsten | Travelaar.nl

  Jeeuj! Wat super leuk dat je ‘m hebt ingevuld! En wat snel ook! Leuk om je op deze manier een beetje beter te leren kennen :)

  • Reply December 30, 2014

   Joost

   Haha, ja ik heb er meteen werk van gemaakt! Bedankt nog voor de nominatie! :)

 • Reply December 30, 2014

  Karlijn

  Leuk om te lezen en je zo iets meer te leren kennen. Oh dat artikel over dat spooky park is echt tof, kende hem nog niet maar vind het echt fascinerend.

 • Reply December 30, 2014

  Inge

  Leuk om te lezen!

 • Reply December 30, 2014

  Sanne - loveisthenewblack

  Wat leuk om te lezen! Als reizen gratis was, was ik altijd onderweg, haha. Maar helaas groeit het geld niet op mijn rug. :(

 • Reply January 4, 2015

  Michelle

  OMG, was jij verliefd op Joelie?

 • Reply January 10, 2015

  Tikva - Gezin op Reis

  Leuk om te lezen en zo ook wat nieuwe blogs te leren kennen!

Leave a Reply