Persoonlijk: Climax bereikt!

 2012 – 2013 was ik acht maanden op pad. Vier maanden door Austalië en Nieuw Zeeland. Hier werken, daar kamperen. Wat een vrijheid! Daarna vloog ik door naar Taiwan – wat een verandering! De laatste 3 maanden was ik in Thailand, Laos, Vietnam en Cambodja. Een FANTASTISCHE reis. Hier lees je mijn persoonlijke verslagen!

Na bijna 4 lange weken wachten, was het gisteren zover. De climax – het hoogtepunt van ons verblijf in Sydney – bereikt: The Fireworks! Om 8 uur ‘s ochtends zijn we opgestaan. Om 10 uur zaten we op een van de beste plekken, helemaal vooraan ons plekje bezet te houden. Dat waren 14 lange uren wachten. Alhoewel het ook wel mee viel. Een hoogtepunt was een gebeurtenis, inmiddels bekend als simpelweg ‘de val’, waarbij Vita wederom werd ingemaakt. Ik heb trouwens elk uur gefilmd, dus zal een leuk compilatie filmpje maken. We zaten met 1000en in het Mort Bay Park te wachten. Af en toe kwamen er stundvliegtuigjes over, de filmploeg of wat anders, maar het leek vooral op Lowlands zonder muziek. Om 21 begon het ‘kindervuurwerk’. Dit was zo indrukwekkend! We hadden uitzicht op de skyline and the harbourbridge. Op dat moment besefte ik opeens: daar zit ik dan! in SYDNEY! Ik heb het wel gedaan jongens. Beslissing genomen en gegaan! Helemaal alleen naar de andere kant van de wereld. Moet zeggen; was wel beetje trots op mezelf.
Daarna hadden we nog 3 uurtjes. 100 x geprobeerd opa&oma en pap&man te bellen, maar niet gelukt. Toen maar aan de goedkope wodka (normale fles Eristoff of Absolut is hier 40 dollar) met 22% alchohol. Geen idee wat t was, maar proosten zouden we op oud&nieuw! Verhalen over het afgelopen jaar, wat iedereens beweegredenen waren op hier heen te komen. Wat iedereen ging doen. En hoe trots iedereen wassss. En toen was daar het moment van het grote vuurwerk! Echt mega super gaaf. Schijnbaar wordt t over de hele wereld uitgezonden, dus met wat geluk hebben jullie t ook gezien. Maar was echt sick vet om mee te maken.

Een ander hoogtepunt was natuurlijk kerst. Ik heb jullie toen een beetje gefopt (hihi). Want het REGENDE hier. WTF!! Reis ik 16000m om met mijn kerstmuts op t strand te zitten, komt er hier meer regen uit de lucht zetten dan uit de gemiddelde hosteldouche. Toen had ik maar een foto van de dag ervoor op Facebook gezet (imsobad). De enige oplossing: Een lekker potje kingscup met Vita’s huisgenoten. Toen we om 1u ‘s nachts nog niet gegeten hadden, zijn we maar naar de Mac gegaan.. merry christmas, uhu. Tweede kerstdag was er een gigantische bbq georganiseerd op Bondi Beach met al onze vrienden van het hostel. Ik, Vita en Steffi erheen. Bleken er verder slechts 2 andere jongens te zijn, maar die hadden al bij de mac gegeten. Ja, mensen, succes na succes deze kerst!

Ik was nog wel met een random canadees naar the christmas carols geweest. Een mega groot muziek evenement in t park. Met zijn alle kerstliedjes zingen. Beetje gek wel, ‘im dreaming of a white christmas’ zingen terwijl je in je shirtje op in een grasveld zit waar papagaaien overvliegen.

Verder ben ik hier naar ongeveer alle stranden geweest. Bondi, Manly, Watsonsbay, La Parouse, Double Bay, Red Leave Pool etc. Hoogtepunten:
- Tussen de surfers zandkastelen bouwen op Bondi Beach.
- Vandaag nieuwsjaarsduik op Bondi!! Mijn eerste nieuwjaarsduik, en hij beviel goed moet ik zeggen.
- Sharkalarm op Bondi, iedereen als een malle het water uit!
- Een verlaten baaitje gevonden op Watsonsbay
- La Parouse was uitgestorven! We zaten tussen hagedissen en knaagdieren (ratten vind ik zo’n vies woord).

Verder hebben we af en toe een feestje gepakt. Was een keertje met 3 Aussies op kroegentocht gegaan, ze lieten me alles zien, was cool. Ben ook naar Paul Kalkbrenner geweest. Of had ik dat al gezegd? Verderrrrr O’mellies, slechte kroeg. Ik weet t ff allemaal niet meer.

Eten is hier geweldig. Ik eet vooral TOAST met pindakaas die ik dan uit het hostel jat. Verder is het hier te duur. ‘s Avonds kan ik dan wel soms noodles eten, maar sporadisch, want moet uitsparen. Drank bestaat uit pakken wijn. Die is zo zuur dat je daarna super veel last van je keel hebt. Maar ja he, 2 pakken voor 25 dollar. Een sixpack bier is hier een 10′tje, dus wijn is een goedkopere manier voor een gezellige sfeer :p. (wel beetje jammer dat mijn pakken elke keer gejat worden). Verder ben ik een beetje van het rechte pad af. Bij de zelfscan kan je 1 product scannen, en 2 in je mandje leggen. Worden de boodschappen een stuk goedkoper van! En als t dan echt te duur wordt, pas ik mijn strategie toe: alles delen door 2! Wordt het gelijk een stuk goedkoper van he :D .

Verder beetje Sydney rondgelopen. Kom de meest random mensen tegen. Was een keer met een Amerikaan naar ‘t museum geweest. En met een vietnamees gaan ontbijten. En met een Argentijn naar t strand. En de botanische tuinen met een Canadees waren ook erg gezellig.

Ja wat kan ik nog meer zeggen lieverds. Ik miste jullie natuurlijk erg op al deze dagen. Maar heimwee heb ik gelukkig niet. Vanaf morgen ga ik werken op een farm. Mais plukken of zoiets.. ben heel benieuwd. Hopelijk kan ik de kost zo dan een beetje verdienen, hehe. Weet niet of t heel afgelegen is. Of ja, dat weet ik wel, is het idd, 6 uur de binnenlanden in. Maar of ik internet heb enzo, is nog even een vraag. Anders spreek ik jullie daarna wel weer!

Heel veel kusjes en natuurlijk: GELUKKIG NIEUWJAAR! xxxxx

Social media:

Be first to comment