Persoonlijk: Down under cityhoppen.

 In 2012 – 2013 was ik acht maanden op pad. Vier maanden door Austalië en Nieuw Zeeland. Hier werken, daar kamperen. Wat een vrijheid! Daarna vloog ik door naar Taiwan – wat een verandering! De laatste 3 maanden was ik in Thailand, Laos, Vietnam en Cambodja. Een FANTASTISCHE reis. Hier lees je mijn persoonlijke verslagen!

Afgelopen dagen heb ik 3 tijdzones doorkruist en minstens 10 uur in het vliegtuig doorgebracht en nu ben ik in Auckland!! Omdat ik dus nu nieuw Zeeland ga doen, ga ik ff Aussie afsluiten in een klein blogje. Hahah. Ja. Juist.
Conclusie over Australische steden: Ik zie het verschil niet. Elke stad is precies het zelfde en of je nou in Sydney, Perth of Melbourne rondloopt, maakt volgens mij echt helemaal niks uit. Elke stad heeft zelfs dezelfde straatnamen. Ik word helemaal loco van Williamstreet, waar ik in alle 4 de steden moest zijn voor hostel of agency. 1 by 1.

Stad 1. Perth.
Ik had geloof ik al ‘t een en ander verteld over Perth. Wel lachen stad. Wel meer relax dan Sydney. Maar ik had verwacht als ‘meest afgelegen stad ter wereld’ dat het net wat specialer zou zijn daar. Maar gewoon een willekeurig Westerse stad. Super chill dat alle hostels vol zaten en ik weer in de auto mocht slapen bij t hostel.. pff. En ik heb 2 van mijn grootste angsten ooit mee gemaakt. Angst 1: De oceaan. Doodeng, de diepte. Je weet niet als je zwemt wat er onder je zit. Wat als je plotseling zinkt of en dier je pakt ofzo? Wij zaten te ontbijten op t strand en we zagen dolfijnen. Snel snorkels gepakt en de zee in. Ik verloor ze uit het oog, maar na een tijdje zag ik ze wat dieper. Ten minste dat dacht ik. Maar het was nog 5 meter ofzo. En daar zag je de bodem al lang niet meer. Toch ff kijken. Maar toen gingen de dolfijnen onder. En toen zag ik alleen belletjes naar mij toe komen.. van minstens 5 dieren. Ik was zooo bang. Wie zegt waren het geen haaien?? Oh my haha. Dus ziek snel weg gezwommen. Toen bleken het zeeleeuwen gelukkig.. poeh.. Angst 2. Vliegticket voor de verkeerde datum geboekt. Ik denk altijd: hoe kun je nou zo dom zijn. Ja nou zo dom was ik dus. Gelukkig was het niet a la Ryan air waarbij je een nieuwe vlucht moest boeken, maar na 15 dollar lichter te zijn was mijn vlucht gewijzigd. Op de vlucht van Perth naar Melbourne gebeurde iets vreemds. De steward maakte een fout met de veiligheidsregels toen de stuwardessen dat aan het voordoen waren. En toen begon hij super hard te lachen. En toen de stuwardessen ook. En toen alle mensen in het vliegtuig ook. Dat was zo raar. Normaal deel je iets ‘intiems’ als samen lachen helemaal nie tmet het hele vliegtuig. Maar wel grappig hehe.

Stad 2. Melbourne.
Iedereen zei: Joost, Melbourne, dat is jouw stad! Het is als Berlijn. Hip, underground en alternatief. Dus dat beloofde wat. Om 23.45 landde ik. Dus ik dacht: Kan ik mooi kosten besparen door op t vliegveld te slapen. Niks bleek minder waar omdat de cheape airline (Tiger Air) op een oude vliegtuig loos vloog met dixi toiletten (en geen muren, maar hekken). Dus ja, dan maar naar het centrum (bus 28 dollar. WTF. Even vergeten dat Aussie idd een touristen-naai land is; in Perth was het btw 4 dollar. Dus het hoeft niet eens zo duur te zijn). om 0.30 was ik in Melbourne. En daar begon de ellende. Hostel 1: vol. Hostel 2: vol. Hostel 3: vol. etc etc tot hostel 28 (het laatste hostel): vol. WTF!! wat moet ik nu?! Niemand wilde me helpen. Mijn telefoon was leeg en ik liep met mijn 18.3 kilo zware backpack. Het goedkoopste hotel was 300 dollar. In de hostels moest ik weg, als ik niet was ingecheckt (wat dus niet ging) ‘voor de veiligheid’. Dus ik werd gewoon op straat gegooid. Toen ben ik maar bij de 24-uurs Mac gaan zitten wachten. En om 04.30 kwamen er twee Engelsen na ‘t uitgaan en die vonden me gelukkig zielig, en toen mocht ik bij hen thuis mijn matje uitrollen. Thank god!
De dag daarna kon ik gelukkig WEL inchecken. En dat was een feest. Eindelijk weer een eigen bed! En nog een fijn bed ook. En een heerlijke douche, met WARM water! Heb meteen 45 min gedouched! Met heerlijke Dove en Yves Rocher shampoo (uiteraard gevonden). Eerste dag was echt alleen chillen in het bed en in de douche (3 x gedouched hihi).
Melbourne was wel toffe stad. Maar lijkt echt niet op Berlijn. Het heeft wel meer ‘underground’ scene dan Sydney, en er is overal wel wat streetart enzo. Maar het heeft niks van de grimmige rauwe sfeer van Berijn, het is gewoon een werkstad. Ik ben zelfs nog speciaal naar wijkjes geweest waar ik dat zou kunnen vinden. Maar misschien moet je daarvoor ook langer in een stad zijn, om echt die sfeer te kunnen proeven. Ik heb wel wat locals ontmoet. Die hebben wel wat plekjes laten zien. De laatste avond vroegen nog wat mensen mij mee uit. Dat was wel chill, aangezien ze wisten dat ik backpacker was, en ‘dat waren ze zelf ook ooit geweest’. Dus ben lekker gratis uit geweest (incl. champagne).
Eigenlijk was Melbourne wel relax.

Stad 3. Brisbane.
Ik wilde Melbourne verlaten, maar dat ging niet, want ik stond niet op de boekingslijst. Na lang zoeken was in geboekt onder ‘Adrianus, Josephus’ (door die wijziging van dat ticket, dat heeft zo’n dom calcentre wijffie gedaan). Maar aangezien dat niet mijn echte naam was, kon ik natuurlijk niet mee. Ik dacht: Ja toedeloe! Ik ga zeker wel mee, ik heb dat niet zo gewijzigd. Het leek weer drama te worden, maar toen zei die stewardess opeens ‘ thanks’ en toen liep ik maar snel door.
Brisbane zelf heb ik zoveel van gezien, dat komt later (dan heb ik nog een weekendje) en ik had ook niet zoveel zin om weer door Williamstreet en Elizabeth Street te lopen. Vita was in townnn. Dus lekker avondje met haar op het rooftop terras van ons hostel gechilld en een goed glaasje wijn gedronken. Helaas was uitgaan weer eens niet gelukt omdat ik op de bank in slaap was gevallen :S.

Stad 4. Auckland
Vanuit Brisbane vloog ik naar Nieuw Zeeland. Ik zette me alweer schrap voor een nieuwe helse vlucht (tiger air, is goedkoop, maar horror). Maar toen ik in het vliegtuig stapte bedacht ik me: Dit is China Airlines! Dus ik had een eigen tvtje en toen kon ik Skyfall kijken. Dat was zo chill! Eindelijk weer een film kijken. En we kregen ook nog eens lekker eten onderweg. En ik kreeg zelfs cola! Cola! Dat had ik al maanden niet gehad (aanbieding in australie is 2 flessen voor 7.50).
Daarvoor op het vliegtuig besefte ik: woooooow nieuw zeeland. Wajooo. Reizen is zo vet!! Dit is echt het allervetste wat er is!! Ik was zooo gelukkig!! En opeens begon ik zomaar te huilen op dat vliegveld. En toen kon ik ook echt niet meer stoppen (ben maar op de wc gaan zitten). En toen elk moment toen ik weer besefte hoe vet het is, hier downunder, begon ik weer hahah. Zo cool dat ik daar gewoon alleen aan de andere kant van de wereld zat en dat alles gewoon werkte!! Joohoo.
Ok, Auckland. Leuke stad, maar ik zie nog niet dat we in Nieuw Zeeland zijn (je hebt hier dus ook weer Williamstreet en Queen street). Heb vandaag een gezellige wandeltour gedaan met het hostel haha. Maaaar Nieuw Zeeland volgt in mn nieuwe verhaal. Ga overmorgen beginnen met een bustour over het eiland! Vulkanen, hotspots, geisers!! Ik kan niet wachtennnnnnnn

Adiosss kusjess

Social media:

Be first to comment