Indisch eten vind ik eigenlijk best wel lekker. Hier in Berlijn heb je veel goedkope Indische tentjes. Al voor 4,50 heb je een lekkere curry. Nou wilde ik zelf ook eens wat proberen. Vooral nu je makkelijk in de supermarkt ‘curry paste’s’ kan kopen! Vandaag maak ik Kip Tikka Masala met een spinaziecurry en rijst.
Ingrediënten voor ongeveer 3 – 4 personen
Kip Tikka Masala
- 400 gram kipfilet
- Tikka Masala Currypaste (gewoon bij AH en Jumbo te koop)
- Kokosmelk
Spinaziecurry
- Diepvriesspinazie a la creme (450 gram)
- 2 uien
- 4 tomaten
- knoflook (4 teentjes)
- Gember (1 stukje)
- Curry poeder
- 1 rode peper (naar wens)
Rijst
- Basmati rijst
Bereiding
Kip Tikka Masala
Kip in reepjes snijden. Bakken in wokolie. Cury paste toevoegen. Kokosmelk toevoegen. Klaar!
Spinaziecurry
Alles klein snijden. Spinazie ontdooien in een pannetje. Uien bakken in een ander pannetje. Spinazie daar weer aan toe voegen. Tomaten kort mee koken ( in de spinazie). Dan gember, curry poeder en peper toevoegen. Hoeft niet zo lang te koken, gewoon tot het warm is.
Rijst
Gewoon 12 – 15 minuten koken.
Resultaat
Et voilaaa, eet smakelijk. Erg makkelijk dus! Je kunt in plaats van rijst ook een naanbrood kopen (ook kant en klaar in de winkel). En soms maak ik helemaal de kip niet, maar stop ik gewoon wat cashewnootjes op blokjes kaas in de spinazie curry.
Caro
Ziet er lekker uit!
Marieke
Ik wilde gisteren met hetzelfde potje curry kopen, maar ben uiteindelijk voor de kerrie gegaan
Ook lekker!