App: Plants vs Zombies 2

Normaal beschrijf ik hier eigenlijk altijd alleen boeken en films mbt reizen. Maar ik moet jullie toch echt vertellen over mijn nieuwste verslaving: Plants versus zombies. Het is een spelletje voor op je telefoon of tablet. En eigenlijk; het slaat nergens op. Omdat het de ideale timekiller is op het vliegveld of in de trein, komt ie hier voorbij!

Plants versus Zombies: it's about time! (via: http://www.gamesthirst.com/)

Plants versus Zombies: it’s about time! (via: http://www.gamesthirst.com/)

Hoe gaat het precies in zijn werk?
Met behulp van planten kill je Egyptische zombies die via je tuin je huis willen binnen dringen om je hersens te eten. Klinkt al behoorlijk debiel niet waar? Maar ongeveer alles in dit spel slaat zo goed als nergens op. Het gaat zo in zijn werk: Je speelt in dit spel samen met je buurman Dave, een vrachtwagenchauffeur, om aanvalsgolven van zombies tegen te gaan. Eerst  bespreek je met hem en een pratende vrachtwagen over mogelijke strategieën. Vervolgens selecteer je planten waarmee je de zombies kunt doden. Elke plant bezit specifieke eigenschappen. Zo is er de ‘pieshooter’ (de erwtschieter) die erwtjes naar de zombies schiet, of de cabbage (de kool) die rake klappen uit kan delen. De zombies hebben op hun beurt echter ook weer allerlei eigenschappen die de planten aan kunnen. Om planten in je tuin te kunnen planten, heb je energie nodig. Die krijg je van de zon en door zonnebloemen te planten. Je bent dus het hele level in de weer met vanalles; dan weer zonneschijn verzamelen, dan grafstenen uitgrafen, zombies bevriezen, noem maar op. Door de zombies te killen, kun je ook dingen winnen. Bijvoorbeeld ‘sprouts’; stekjes waarmee je planten kunt kweken in je eigen kas.

Zo ziet het slagveld er ongeveer uit. (via: http://www.macitynet.it)

Zo ziet het slagveld er ongeveer uit. (via: http://www.macitynet.it)

Het spel is eigenlijk te bizar. Het is echter goed uitgedacht en dat maakt het erg leuk. De levels zijn redelijk simpel, maar je moet wel nadenken. Gratis te downloaden in de app-store!

Social media:

Be first to comment