In beeld: 7 x Mui Ne, Vietnam

Mui Ne vietnam zandboarden

Vietnam heeft vele vissersdorpjes, maar ééntje die je zeker niet over moet slaan is Mui Ne. Het dorpje zelf is eigenlijk niet per se heel bijzonder; het is vooral de omgeving waarvoor je moet blijven. In deze reeks zeven dingen in en rondom Mui Ne, die zeker de moeite waard zijn

1. Het strand

Mui Ne zandboarden

In de zee kun je heerlijk zwemmen. Het strand is misschien niet zo mooi dat dat van Hoi An of Nha Trang, maar daarom wel authentieker en rustiger.

Mui Ne zandboarden

Dit ziet er toch ook prachtig uit?

2. De ‘Fairy stream’, het sprookjesachtige stroompje

Mui Ne zandboarden

De fairy stream is een stroompje dat tussen zandduinen en begroeiing stroomt. Het stroompje is misschien 10 cm diep en je kunt er dus makkelijk doorheen lopen.

Mui Ne zandboarden

Ondertussen zie je dan bijzondere kalksteen formaties, die langzaam weg eroderen. Het klinkt best gek, lopen door zo’n beekje, maar het was prachtig!

3. De witte zandduinen

Mui Ne zandboarden

Een ander absoluut hoogtepunt zijn de witte zandduinen van Mui Ne! Je kunt hier vanalles ondernemen; squad rijden, vliegeren, zandboarden etc.

Mui Ne vietnam zandboarden

Wij kozen voor zandboarden! Erg vet om naar beneden te sjezen op deze prachtige formaties. Wel heel vermoeiend om elke keer naar boven te lopen. Een uurtje is wel genoeg, haha.

4. De rode zandduinen

Mui Ne vietnam zandboarden

Dan zijn er ook nog rode zandduinen in Mui Ne. Geheel anders gevormd, maar toevallig wel in hetzelfde gebied.

5. Rondtouren met een jeep

Mui Ne vietnam zandboarden

Velen verkennen Vietnam per motorbike. Dat hebben wij ook op veel plekken gedaan. Daarom deze keer een alternatief; we zijn met deze oude jeep langs deze hoogtepunten gereden.

6. De zee op in een traditioneel bootje

Mui Ne vietnam zandboarden

Deze perfect ronde bootjes zijn karakteristiek voor Mui Ne. Heel handig vond ik ze niet, haha. Vraag zeker een visser of je het een stukje mag proberen (sommigen zijn daar niet heel blij mee, maar je kunt het natuurlijk altijd proberen)

7. De ochtendmarkt

Mui Ne vietnam zandboarden

Het enige hoogtepunt van Mui Ne zelf  is de ochtendmarkt. Deze vindt midden op het strand plaats en is ook wel bijzonder om eens gezien te hebben!

Naar Mui Ne, Vietnam
Mui Ne is makkelijk per trein (4 uur) en bus (4 – 6 uur) te bereiken vanaf Ho Chi Min City. Vanaf het noorden kun je een bus pakken vanaf Nha Trang, Hoi An en zelfs Hanoi. De meeste toeristen buspakketten stoppen hier ook!

Kosten
Asia cheap: openbaar vervoer is goedkoop, net als eten en hostels. De tour langs de trekpleisters is, met ongeveer 15 euro, wat duurder.

Tips
Neem vanaf het busstation een taxi/tuktuk. Wij dachten; Mui Ne is klein, dat lopen we wel even. Maar koste uiteindelijk veel tijd en energie!

Conclusie
Zeker een stop waard als je in Vietnam bent, maar plan niet speciaal hiervoor een reis naar Vietnam.

Social media:

2 Comments

 • Reply February 23, 2016

  Karlijn

  Wat een mooi gezicht die ronde bootjes. Maar handig lijken ze me inderdaad niet!
  Ik vind die kalksteenformaties prachtig! Zo’n mooi gezicht, je ziet echt wat de jaren doen. En die zandduinen. Indrukwekkend gezicht is dat. X

 • Reply February 26, 2016

  karlien

  Ziet er gaaf uit! Die bootjes zijn heel speciaal, zou echt even mee willen varen.

Leave a Reply