Oud en nieuw in Berlijn

SAMSUNG CSC

48-uur, 72-uur of zelfs 5-dagen feesten, vuurwerk waar je tegen u tegen zegt en een atmosfeer die zelfs de grootste chagrijn nog mee krijgt; oud & nieuw in Berlijn! Mensen, wat was het een feest! Als je volgend jaar geen idee hebt, waar je heen moet dan weet ik het wel: Berlijn! In navolg op zaterdagavond op in Berlijn, hier een reportagetje ‘Oud en nieuw in Berlijn’!

31 december 20.00 het feest begint
Vanavond vieren we oud en nieuw. Last minute hebben we besloten om een klein WG-feestje te geven en wat vrienden uit te nodigen. We hadden niet meer verwacht dat het druk zou worden, maar schijnbaar beslist iedereen op het laatste moment en uiteindelijk komen er meer dan 30 mensen. Dit zorgt even voor paniek, want houdt het dak – waar we later het vuurwerk zullen kijken – dat wel?

Klein huisfeestje bij ons in de woonkamer!

Klein huisfeestje bij ons in de woonkamer!

2

Snel de schoentjes aan, en naar boven!

31 december 23.40 Het dak op!
Mission ‘iedereen op tijd op het dak krijgen’! Hoe krijg je 30 dronken mensen via een uitklaptrap, een kruipgat, 2 balken waar ze absoluut niet langs mogen stappen en een gietijzeren wenteltrapje in 20 minuten het dak op? Wish us luck! Ons huis komt uit 1892, het is zo opgebouwd dat je via een ‘geheime’ trap naar de zolderruimte kunt. Deze zolderruimte bestaat slechts uit een paar balken waarover je kunt lopen. Eén misstap betekent dat je bij het appartement eronder door het dak valt. En houden die houten balken zoveel mensen wel? Het is even spannend..

Via de brandtrap...

Via de brandtrap…

.. over de balken van de oude zolder - in het donker - naar het dak!

.. over de balken van de oude zolder – in het donker – naar het dak!

1 januari 00.00 Jetzt geht’s los!
Gelukkig komt iedereen veilig het dak op. Dreiiiii, zweiiiii, einnnnn; Frohes Neujahr!! Woohooo. De lucht lijkt te exploderen. Overal knalt het vuurwerk uit elkaar. Ons huis staat precies op heuveltop en heeft een vlak dak. 360 graden kunnen we vanaf boven rond kijken, perfect!

Dreiii, zweiii, einn - En daar ontploft de hemel!

Dreiii, zweiii, einn – En daar ontploft de hemel!

We kunnen 360 graden om ons heen kijken! Super vet uitzicht

We kunnen 360 graden om ons heen kijken! Super vet uitzicht

Onder het genot van Sekt en Champagne wordt er flink genoten.

Onder het genot van Sekt en Champagne wordt er flink genoten.

En het vuurwerk gaat maar door. Al na 5 minuten hangt er dikke smog!

En het vuurwerk gaat maar door. Al na 5 minuten hangt er dikke smog!

Woohoo

Woohoo

Zelf steken we ook nog een pijltje af!

Zelf steken we ook nog een pijltje af!

Schitterend!

Schitterend!

Cheese

Cheese

1 januari 01.00 Nog een klein dansje
Even nog een klein vreugde dansje thuis. Ik zet heerlijke muziek op en met sterretjes in de hand gaat iedereen los. Maar niet te lang, want we moeten zo nog uit!

Nog een klein nieuwjaarsdansje thuis

Nog een klein nieuwjaarsdansje thuis

1 januari 02.00 Vertrek
Daar gaan weee. Iedereen is onze woning uit gezet en met een klein groepje vertrekken we naar de club. In de metro is het gekkenhuis. Vuurwerk schiet in het rond, muziek staat hard en mensen dansen in het rond.

Laatste voorbereidingen, haha.

Laatste voorbereidingen, haha.

Party in de metro

Party in de metro

1 januari 02.30 Ostkreuz Brücke
Onder de brug van het metrostation, bij onze club in de buurt, vindt een feestje plaats. Een groepje jongens heeft een grote bus neer gezet met een generator. Hard klinken de klanken van Parov Stellar door de straten. Wiehoo, snel een biertje bij de spatkauf en wij dansen nog even mee!

Ook op de straten gaat 't los!

Ook op de straten gaat ‘t los!

1 januari 03.00 Kosmonaut
Nu moeten we toch echt naar de club! Voor vanavond hebben we de Kosmonaut uitgezocht. Deze club zal nog tot 4 januari open blijven, en met ons ticket kunnen we tot 2 januari 23.59 naar binnen. Nog snel een club mate’tje naar binnen en wij zijn er klaar voor. Het duurt even voor we binnen zijn, maar dan heb je wat. Twee zalen, diverse chillruimtes, een buitenarea met daarin weer een tent met dansvloer & chillruimte en diverse bars. Het feest kan loos!

Kosmonaut!!

Kosmonaut!!

Vette club!!

Vette club!!

1 januari 11.30 MOE
Het feest in de Kosmonaut is goed, en wij houden het wel even vol. De muziek is chill en de atmosfeer goed. Dansje daar, drankje hier, even chillen daar. Maaar hoe veel club mate we ook drinken, om 11.30 willen onze benen niet meer. We moeten echt even gaan slapen.

1 januari 12.00 Bedje in
Dan thuis maar even een dutje doen!

1 januari 17.00 Terug!!
‘Jongenssss, jullie verslapen je hele dag!’ Mensen die mij kennen, weten dat ik niet graag overdag slaap! Hup eruit, het feest is nog gaande! Als na twee gare uren iedereen goed en wel wakker is, springen we de metro in! Meteen bij de spatkauf kopen we een biertje en huppaa, door! Het bier valt goed, maar we hebben toch ook weer Club Mate nodig voor wat extra energie :p We nemen een extra lange metrorit en chillen daarna nog even op het station met wat flesjes in de hand. Haha, echt, waar zijn we mee bezig – stiekem hebben we er toch weer zin in!

Een Club Mate op Ostkreuz - wij zijn er weer klaar voor!

Een Club Mate op Ostkreuz – wij zijn er weer klaar voor!

1 januari 21.00  We zijn er weer
Het feest in de Kosmonaut is nog steeds gaande en wij zijn er weer! Normaal is natuurlijk vrij ridicuul om om 21.00 al naar een club te gaan. Hier is dat anders. Er zijn nog mensen genoeg. Toen wij om 11.30 gingen, stonden er ook nog steeds mensen hun jas op te hangen. Het gaat hier continue door en zeker tijdens oud en nieuw zijn er genoeg mensen om het feestje gaande te houden. Het is natuurlijk wel rustiger dan om 04.00 die dag. Maar dat is juist chill, meer bewegingsruimte!

Daar zijn we weer! Nu is het niet zo extreem druk als daarvoor, maar nog steeds heel erg chill!

Daar zijn we weer! Nu is het niet zo extreem druk als daarvoor, maar nog steeds heel erg chill!

2 januari 03.30 kapotte voeten
Het feest is super chill en iedereen is in de stemming. Vanaf 01.30 staat het ook weer helemaal vol. We genieten weer een mooie 6 uur. Maar dan.. Ik zou hier graag schrijven dat we weer tot 12.00 in de club stonden, maar dat ging toch echt niet meer. Bedtijd!

We konden echt niet meer :p

We konden echt niet meer :p

Vervolgens volgde een aantal uur goede slaap, het verkennen van een verlaten bowling baan, en ja, ‘s avonds gingen we er weer op uit. Maar om dit uur voor uur te beschrijven, is wat overbodig. Het was een fantastische oud&nieuw. En als je wil, hoef je niet eens naar bed. Volgend jaar ben ik er in ieder geval weer bij!

Gelukkig nieuwjaar iedereen!!!

Social media:

13 Comments

 • Reply January 4, 2015

  Denise

  Het ziet er uit als een geslaagde avond, tof! En wat een geweldige blog heb jij, dat is wel even het volgen waard!

  • Reply January 6, 2015

   Joost

   Dankje, dat zijn leuke woorden :D

 • Reply January 4, 2015

  Sas

  Wat een heerlijke en gezellige foto’s! Ik wens je een heel fijn 2015

  • Reply January 6, 2015

   Joost

   Ja het was heel leuk, haha. Heel erg bedankt, en jij ook de beste wensen!

 • Haha wow, je hebt het lang volgehouden vind ik. Ik was na die eerste avond al afgehaakt, haha. Maar het klinkt super! Gelukkig nieuwjaar! :)

  • Reply January 6, 2015

   Joost

   Bedankt! Jij ook een gelukkig nieuwjaar!

 • Zo te lezen en te zien aan de foto’s was het een geslaag Oud & Nieuw, top! :-) Gelukkig Nieuwjaar kerel!

  • Reply January 6, 2015

   Joost

   Haha ja het was fantastisch. Bedankt en ook de beste wensen!

 • Reply January 6, 2015

  Anna

  Jeetje, wat een heftige avond! Ik dacht dat mijn oud & nieuw heftig was, met drie avonden feesten achter elkaar, maar ik lag toch echt wel iets eerder in mijn bed. Klinkt wel echt goed, zeg! Het Berlijnse nachtleven moet tof zijn. Gelukkig nieuwjaar!

  • Reply January 6, 2015

   Joost

   Haha, ja ach ja het is zo gek als je het zelf maakt, maar in Berlijn kan alles! Erg bedankt en jij ook de beste wensen!

 • Reply January 8, 2015

  Sander

  Dat ziet er zeker niet verkeerd uit! Van de zomer voor het eerst naar Berlijn geweest en ook zondagmorgen tot in de vroege uurtjes gedanst. Heerlijk, snel maar weer eens terug!

 • Reply January 11, 2015

  Paul

  Het uitzicht is echt prachtig vanaf het dak. In welke wijk van Berlijn was dat? Enne dat zolang feesten herken ik nog wel uit mijn jonge jaren. Helaas houd ik dat tegenwoordig niet meer vol (en dat zou ik eigenlijk weer eens moeten trainen).

 • Reply January 21, 2015

  Samir Omri

  Klinkt als een topavond! Wij hebben het nieuwe jaar bij Tresor in Berlijn ingeluid, ook een heel fijn feestje!

Leave a Reply