Zaterdagavond in Berlijn

Hoe mijn zaterdagavond in Berlijn eruit ziet? ZO!

19.00 Pre- sleep. Deze heb ik nodig. Oordoppen in, gordijnen dicht.
Waarschijnlijk liggen we niet vroeg in bed vanavond. Ik doe een kleine nap. 

22.00 Vrienden arriveren. De discobal gaat aan en de Club Mate Vodka wordt ingeschonken.
Vanavond ga ik met drie vrienden los. Rond een uurtje of 10 staan ze op de stoep. We zetten vast een lekker techno deuntje op om in de stemming te komen. Club Mate is een drankje met een hoog caffeine gehalte, maar zonder zoete smaak. Gecombineerd met wodka een prima mix om in de sfeer te komen. We chillen op bed, dansen een beetje, drinken een drankje erbij. Het begin is gezet.

chill

Few drinks at my place

01.00 De onderburen blijken een WG-party te geven. Eropaf!
Het wordt nu wel heel rumoerig  beneden. Er klinkt een lekker deuntje en en lijken lekker wat mensen te zijn.We gaan er heen. Flesje wodka mee en we zijn meer dan welkom. Het blijkt een chill feestje en binnen no-time kennen we de helft van de mensen. Na een uurtje staat iedereen met elkaar te dansen. Er klinkt vage muziek uit de speakers. Dit is leuk! Ik ontmoet nieuwe mensen uit de buurt. 

wg party

WG-party twee verdiepingen beneden

04.00 Tijd voor de club. Die Katze lässt das Mause nicht – Kater Holzig!!
Alhoewel het huisfeestje nog steeds leuk is, begint inmiddels ook de club te roepen. Ik en Sandra besluiten naar Kater Holzig te gaan. Snel halen we bij de Spätti onder mijn appartement wat Club Mate en springen met andere Leute de U-bahn in. Kater Holzig zit nog vrij ver van onze halte af en we nemen de taxi. We moeten een half uurtje ‘Slange Stehen’. Mensen worden geweigerd, maar wij maken ons geen zorgen. Toch lijkt het even mis te gaan als Sandra iets te enthousiast zegt dat ze ‘zwanzig!’ is. ‘Nee’ schut de Türsteher. ‘Also, bitte’ zeg ik ‘sie ist fast 21′. De Türsteher kijkt nog eens goed. Ziet dat we in de mood zijn en knikt ‘Huppa’. Nice, wij zijn binnen. Jetzt geht’s los. De Kater zit in een oud appartementen complex. Er zijn verschillende dansvloeren. Chill-kamers met bedden en banken. Het kleine kamertje. Een grote tuin. In die tuin een caravan met DJ. De muren zijn versiert met muizen, graffiti. Dit is een chille club. We genieten zoveel we kunnen. Van dj naar bed en van bank naar bar. 

Kater-Holzig

Kater Holzig, een chilleeeee club

09.00 Berghain. 12.45 in Berghain. Alles verrückt, du musst jetzt hier sein.
Sandra kan niet meer. We lopen naar Ostbahnhof. Kopen nog wat kaarten op de rommelmarkt die al is begonnen en dan neemt Sandra de U-bahn naar huis (en krijgt een richtig grote boete voor zwartrijden, haha!). Ik weet dat het maar één keer per week zaterdag is, dat Berghain 5 minuten lopen is en dat mijn huisgenoten daar op dit moment zijn. Ik ga ervoor. Een Club Mate in de Späti en voor ik het weet sta ik in de Slange (rij) op een modderig industrieterreintje. De rij  is slechts 10 personen lang. De eerste 4 worden geweigerd. Ik niet. Ik hang mijn jas op en los es geht. Ik loop naar de mainfloor. Zie mijn huisgenoten. Len Faki draait. Ja, Len Faki. Om 9 uur in Berghain. Entree 10 euro. Links van mij staat een soort Geisha. Rechts een jongen en meisje in sportkleding (also, zeer korte strech broekjes). Ik draag een leip leger-achtig hemd wat ik voor deze avond heb gekocht. Samen gaan we los. Want het maakt niet uit in Berlijn. Len Faki. De climax komt. BAM. OMG. Dit is zo vet! Ik wil nooit meer naar huis. Dit maak je nergens anders mee. De hele vloer vol met random individuen, maar samen één grote dansende kudde. Samen gaan we op in de muziek. We ontsnappen aan de werkelijkheid. De club is zo vet. De muziek zo goed. De geluidsinstallatie lijkt van ander universum. Het licht is perfect. Mijn rug doet pijn. Mijn voeten doen pijn. Alles doet pijn. Maar ik kan niet stoppen, vergeet het zelfs. De ene na de andere persoon komt met mij en mijn huisgenoten dansen. Dit is fantastisch! Na een paar uur even naar boven, de Panorama bar. Met af en toe buitenlicht dat (ritmisch) door de muren komt, beseffen we dat het al dag is. Dat beseffen. Dat terwijl je met iedereen, elkaar staat los te gaan. Super. We nemen een kopje koffie in de kantine. Mijn huisgenoot een croissantje. Naast mij drinkt een jongen Wodka Orange juice. Voor me zitten twee meisjes te zoenen. Het maakt niet uit. Iedereen doet wat ie op dat moment wil doen. En het kan. En het kan niemand wat schelen. We bereiden ons voor op het laatste uurtje.
(Ps. Papa en mama, sorry, toen jullie om 11.00 Whatsappten of ik tijd had om te Skypen durfde ik niet te zeggen dat ik nog in de club was..)

Berghain

Berghain!

13.00 Bedtijd.
Het is mega tijd om naar huis te gaan. We kunnen niet meer. Vallen om. Ook al is het 5 minuten lopen naar huis, het lijken er wel 300. We zijn bijna thuis. Ik zie een familie afscheid nemen na een zondagochtendbezoekje aan oma. De gemeentedienst harkt het parkje tussen mijn straat in aan. Berlijn leeft. Eindelijk bereik ik mijn bed. Ik trek mijn dekens stevig over me heen. Op mijn polsen zie ik de stempels van vannacht. Het was fantastisch. Welterusten. 

Stempel Kater

Memories: Kater Holzig

Check even dit filmpje! Alleen al de eerste minuut maakt alles duidelijk.
Real Scenes Berlin

Berlijn <3

Social media:

5 Comments

 • Reply November 26, 2013

  Merella

  Wat een tof stukje weer Joost! Dit is leuke verplichte literatuur haha! ik ben echt super blij voor je dat je het zo naar je zin hebt.

  <3 <3

 • Reply November 26, 2013

  Yana

  Bedankt Joost, ik mis berlijn weer

 • Reply November 27, 2013

  Mel

  Jeetje man, wat een weekenden maak je mee zo! Ben echt blij dat je je plek weer helemaal gevonden hebt :) . Wat naar dat dat meisje een boete kreeg… Zwartrijden gaat dus helaas niet altijd meer goed..

 • Reply November 27, 2013

  Rico

  Yo, ga je lekker!!

 • Reply November 28, 2013

  Evelien D.

  Joossie,
  Ik mis een hoop daar in Berlijn. Misschien zie ik t oud en nieuw :D

Leave a Reply