Thailand 2011, #5: Jungleavonturen in het noorden

Jungleavonturen in het noorden

Wajoo, so much happened en de tijd gaat zo snel. Ik ben onderhand al weer op de helft van de vakantie, NIET leuk!!

De vorige keer dat ik postte, gingen we naar Pai. Een klein dorpje in de jungle. Het zou mega chill zijn, lekker feesten etc. De eerste dag hebben we ‘t dorpje verkend (duurde 10 minuten). Het was best wel dood. En om 23u was alles gesloten. Wtf??
De dag erna gingen we een scootertje huren om naar een boederij te gaan, waar een riceplanting party plaats vond. Dus wij tot aan onze knien in de modder, van die rijstplantjes in de grond duwen. Was wel tof. ‘s Avonds was er een diner, waarbij ik natuurlijk op een peper beet. Toen moest ik uit kokosnoten water gaan drinken enzo. Gelukkig overleefde ik het! ‘s nachts was weer alles gesloten in Pai. Het bleek buddhadag. Net de twee dagen dat wij er waren!! toen bleven we maar een extra dag.
De volgende dag hadden we dat scootertje nog, en gingen we rondcrossen. Waterval, hotsprings, je kent het wel. Op gegeven moment verdwaald, kwamen we op de snelweg. Met 90km/h de berg af. Hahah vet gaaf. Dont worrie, we survived!
‘s Avonds waren de barretjes eindelijk open. Mel had een date of zoiets met een japanner van dat rijstfeest. Toen ging ik met wat andere mensen mee. Met deze gezellig hippieclan gingen we barretje naar barretje af. En uiteindelijk bleef ik over met een wasted thai. Verschrikkelijk irritant mens, hahah.

Hotsprings in Pai

Hotsprings in Pai

Na een paar uurtjes slaap moesten we de boot alweer in, want we gingen raften!! Op aanraden van Susan ;) Het was heeel vet. Je ging midden door de jungle, geen mensen of huizen ofzo. Overal grote vlinders die met ons meevlogen, en vet mooie vogels. Parkietjes enzo. En ondertussen de golven bedwingen. Verschillende grote rapids, waarbij de helft over boord ging. We hebben ook nog in die rivier gezwommen en ik sprong van een berg van 8m. Was best hoog!! Wajooo.

Na ‘t raften waren we in Mae Hon Song. Ander klein plaatsje. Gelijk weer brommer gehuurd en de bergen in. Dag erna naar de longnecks. Het brommertje was trouwens een schakelbrommer, was al irritant. De weg was alleen maar BOCHT. Daarnaast ook vooral BERG. En dan had je ook nog ‘wetcrossings’, plekken waar geen brug was gebouwd, maar waar de weg door de rivier liep. Dit resulteerde er natuurlijk in dat wij gelijk in die rivier lagen met scooter en al. Hahahah. Wij kletsnat. Die longnecks waren meer human zoo, dan leuk. Dus snel daarna naar een spa. Heerlijk zwembadje van hotsprings, midden in de rijstvelden!! Awesome. Toen weer terughaasten (100km) voor de bus naar Sappong. Breek alleen dikke regen uit, en wij voor de 2e x zeiknat.. :(

Landschap in Mae Hong Song

Landschap in Mae Hong Song

‘Sappong very dangerous, dont go there! drugstrafficing’ was ons verteld. Maar het lag midden in de jungle, bij grotten, dus super vet. We meosten wel. Daar aangekomen moesten we achterop een scooter. Daarbij kwamen voorbij allerlei verdachte thai, politie en vreemde auto’s. Maar goed, de lodge was vet mooi en lag midden in de jungle. ‘s Avonds wilden we the bats the cave in zien gaan, maar toen regenden we voor de 3e keer die dag ZEIKnat. En de jungle was te klam, die kleren zijn nog steeds nat (en half verschimmeld). We waren maar met 6 mensen in die jungle. En het was pikdonker. Krijg ik plotseling rare telefoontjes waar iemand aan de andere kant zat te hijgen. Wajoo, ik was vet bang. Zat daar mega afgelegen, in een donkere lodge. Gelukkig de nacht overleefd. (ook de 300 gigantische kakkerlakken die ons attackte)
Volgende dag de grotten in. Super mooi. We gingen met zoon gids met brandlampje, verder niks. Moesten met bamboorafts er doorheen. Helaas kon de gids geen engels. I asked: how many years does it take for these creations to form? Zegt ze: 10 years. …? Juist.
Hahaha en toen gingen we naar de laatste cave, helemaal vol VLEERMUIZEN. Super nasty, er lag echt 20 meter vleermuizenpoep op de grond, helemaal nat. Je neus deed pijn van de amoniak. En rara wat doet Mel? Ze valt. HAHAHAHHAHAH. Omg ik was trouwens mega bang, want ik had ooit zo’n documentaire gezien over caves met ernorme duizendpoten die die schijt opeten. Ik maakte mezelf maar wijs dat dat in brazilie was ofzo. Maar later hoorde ik dat er daar ook duizendpoten van 30 cm zaten. WTF!!!!! Als ik die had gezien, was ik echt gestikt ofzo.
Daarna gingen we door de jungle lopen, op eigen houtje. Vet spannend. Ik ging allemaal bomen omzagen met mijn zakmes, haha. Ik dacht: het kan, dus why not!! Ging ik allemaal aan lianen slingeren en schommels maken enzo. Haha
‘s Avonds ging ik opnieuw een poging wagen met een Duiter, richting de bats en swifts. Deze keer lukte het. En toen zagen we dus al die dieren naar binnen vliegen.. Interesstingg..

Chillen in Thailand

Chillen in Thailand

Vandaag wilden we weer een dagje jungle doen, maar het regende zoveel. En daardoor waren alle paden onzichtbaar enzo. En er was ‘e’en getekende kaart, die echt neit werkte. Dus toen hebben we net maar weer de bus gepakt naar Pai.
Ik heb een vet mooi hutje met die duitser (Lukas). Mel gaat weer naar dr Japanner. Hahaha.
Nou peepz, jullie horen het, alles goed hier! Laterr

Nu nog even een cocktail drinken bij Jekko. Thanks voor de tip Susan!

Social media:

Be first to comment