Thailand 2011, #4: Olifantenrijbewijs

Olifantenrijbewijs

Even een korte update vanaf het Arcade Bus Station Chiang Mai ;) We zijn om 7u opgestaan om ons richting de bus te haasten, gaat ie pas half 12. Dus ff tijd voor de gigantische hoop aan felicitaties in mijn mailbox. Haha.

De laatste keer dat ik online was geweest, bleek een vriend van een vriend, Marnix, ook in Chiang Mai te zijn. Dus waren ‘s avonds ff wat gaan drinken met zijn 3en. Mel was daarna moe en ging slapen, terwijl ik en marnix nog uit wilden. Toen waren er dus nog twee boys over. Open doelwit voor de ladyboys natuurlijk. En al meteen bij de eerste club werden we naar binnen gesleurd. Handen, voeten, armen, benen alles werd in de strijd gegooid, maar gelukkig wisten we te ontkomen! Het zijn bijzondere wezens, de ladyboys. Heel vrouwelijk, maar te lang of te brede kaak etc. Nou goed, na de weg naar een club overleefd te hebben, kwamen we bij de club aan die we zochten. 3 zalen, was wel leuke tent. Op de wc werd ik door 3 mannetjes begeleid die mijn toilet doorspoelden, nek masseerde, zeep aanrijkte etc. Hahah wat is dat nou weer voor onzin.

De volgende dag gingen ik en Mel Chiang Mai bekijken. We hebben vogeltjes gekocht en in de tempel vrijgelaten voor het geluk van onze familie en vrienden :D Dus wees ons dankbaar wanneer u geluk en voorspoed op uw pad vindt dezer dagen! Chiang Mai is echt een leuke stad. Ik zou er haast mijn favo Ryanair weekend escape locatie van maken, maar daar is t beetje ver voor. ‘s Avonds gingen we met twee Belgische meisjes eten, waar we al een tijdje meereisde etc. Vervolgens gingen de dames shoppen, toen ging ik maar ff biertje doen met Marnix. Bwaaah en die uren moet het gebeurd zijn; voedselvergiftiging :(

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Met een extreem voldoen gevoel liep ik naar huis: Wat een geweldig land, mooie plekken, natuur en cultuur. Interessante reisgenoten, lekker eten. Thailand heeft alles. En daar kromp ineens mijn maag ineen. Daarna werd ik ook wel vergiet Koks genoemd. Ik was zo lek als een mandje. Om de 10 minuten naar de wc. Heet, koud, misselijk. De volgende dag maar naar de dokter. Jaja, de eerste week al 2 x in t ziekenhuis. Nieuwe antibiotica (de oude kuur niet eens af), oploszouten en veel 7-up drinken (in cola zou te veel coffeine zitten).

De volgende drie dagen waren voor mij vooral op bed liggen. En heel veel slapen. Ik had doorvoor in Thailand gemiddeld 3u geslapen, dat is ook echt veel te weinig.
Gelukkig bracht Mel elke dag leuke verhalen mee. Zo spotte ze de meest vieze rupsen op een tempel, en kwam er vervolgens een paar kilometer van die tempel vandaan achter dat er een zo’n rups had mee gelifd op haar schouder. Ook at ze haar servet op bij de Japanner ‘smaakt wat naar papier’. Ze had bijna een lange afstandsrelatie, maar gelukkig wilde de Aziaat ‘realistic’ blijven. En ipv haar slipper naaste de rivier te leggen, gooide ze hem erin. Hahaha. Marnix kwam nog af en toe 7-up brengen (of was ‘t om zijn iPod op te laden?!) en ook de hosteleigenaren toonden medeleven.

Toen het eindelijk beter ging, stond er een olifantendag op het programma. ‘s Morgens vroeg gingen we naar de markt om bananen te kopen voor de olifanten. Mel had er alweer (bijna) 35 gekocht, toen bleek dat de gidsen al grote zakken hadden gehaald. Daarna leerden we hoe we een olifant konden berijden. Je zit op het hoofd en hebt een stokje waarmee de olifant in zijn oren prikt. En daarnaast geef je commando’s; ‘Houw’ , ‘Koeh’, ‘Kwee’ (=stop, go, turn) etc. Dat gingen we daarna proberen. Ik moest natuurlijk eerst. Compleet fiasco natuurlijk. Gelukkig konden Mel en de andere 2 er niet veel meer van, haah :D . Daarna hadden we een lunch en toen gingen we een toch maken door de jungle. Zat ik daar op de hoofd van dat gigantische beest. Raakte allemaal takken enzo. En dat beest ging ook overal eten enzo, terwijl ie moest lopen. Maar het was echt super vet! Hele mooie ervaring. Op zo’n gigantisch beest de jungle doorcrossen. Op het laatst kwamen we bij een rivier waar we door heen gingen lopen. Daarbij gingen de olifanten liggen en werden wij in het water gegooid. Gingen we lekker met die olifant stoeien. Hem lekker borstelen en knuffelen enzo. En hij ging ons nat spuiten met zijn slurf. Natuurlijk ging Mel die slurf weer op mij richten :@. Maar goed, zo behaalden wij ons olifantenrijbewijs :D

Een Mahout training in Chiang Mai!

Een Mahout training in Chiang Mai!

Ik was ondertussen nog steeds jarig, en waar kun je dat in Thailand beter vieren dan in de GoGo bar. Minderjarigen adviseer ik hier te stoppen met lezen, ouderjarigen overigens ook. Haha, nee zo schokkend was het niet. Het was nog vroeg en dames bedekten nog netjes alles (meestal). Meer kan ik er niet over zeggen. Toen de pingpongshow uitbleef, is Mel vloekend en tierend het pand uitgerend, en daar stopte ons avontuur. Gelukkig regende het, en kon Mel een beetje afkoelen.

Nu op naar Pai; raften en de jungle in!

Ps. Bedankt voor alle felicitaties :D En zelfs smsjes!! Toppie

Social media:

Be first to comment