Indonesie 2009, #4: Medan

Het is vies. Het stinkt. Er zitten ratten. Er hangt smog. Het is 35+ graden. Het is druk. Het is chaotisch. Ik ben in Medan. Deze sickass stad heeft 3 miljoen inwoners! We zijn er nou 4 dagen geweest!

Back to where I ended last time. De laatste 2 dagen bij het Tobameer hebben we doorgebracht met twee andere studenten. Was wel gezellig. Ik heb nog in het meer gesnorkeld en er zaten goudvissen! Wel grappig. Je kon ze zelfs eten. Dat hebben we toch maar niet gedaan. Wel hebben we een op originele Batakse wijze gegrilde vis gegeten. Erg lekker. Was wel ff wennen dat ze dat hele beest op je bort leggen. En ik schrok ook wel ff toen er 5 liter organensap uit spoot, toen ik iets te diep sneed.

De avond erna zijn we met het openbaar vervoer naar Medan gereisd. Dit was ook een hele ervaring. Op de boot kwamen we een groep Indoneschische vrouwen tegen. Nog nooit mensen zo hard zien lachen (op Jelle bij Date movie na). Een voor een wilde ze met ons op de foto. We hebben ze stroopwafels en Sultana hartig gegeven. Smullen dat ze deden (niet dus, later vonden we allemaal stukken op de grond :p). De 5uur durende busrit erna was ook niet alles. Eerst gerel met een kerel, waarna de hele bus ons haatte. Vervolgens waren de plaatsen piepklein, kotste de ene na de andere, werd er gerookt etc. No more busses for me! Gelukkig stapte er na een tijdje een grappige vrouw in, die stiekem al Bibi’s spullen probeerde te jatten! Haha. Daarna gingen we met een minibus naar het centrum, waar we de meest crappy kamer hadden. Een raamloos, stinkend, vochtig blok.

De dagen erna hebben we in Medan doorgebracht. We hebben genoten van enorme shopping malls. Neem hoog katreine and multiply that by four, that’s a whole lot mall, takes a lot more. Ofzoiets. Nee, is niet normaal. Door sommige malls rijden achtbanen, andere hebben bioscopen. Weer andere hebben bij elk schap een meisje staan. Een zeer aangename ervaring, na al het geschijt in gaten etc. :p. De eerste dag durfde ik de stap te zetten om naar de kapper te gaan! Eerst werd ik lekker ingesopt en gemasseerd. Daarna geknipt. Ik zei; short, but in the back a little bit longer, one inch or something. Nou dat begreep ie verkeerd, en nu is het achter juist een inch shorter :p. Verder heb ik nu wel een hip Aziatisch kapsel, dus ik kan straks lekker gaan chillen met de Indonesian Community met KaWe! Dan wil jullie nog even jaloers maken met wat prijsjes. Want we hebben natuurlijk flink geshopt. Athans voorzover mogelijk, want we moeten alles nog 5 weken meesjouwen. Dus helaas nog geen souvenirs. Hoop dat ze die op Bali ook hebben, anders is het Pee Ee Cee Ha Pech voor jullie!

Uitzicht vanuit de tuktuk!

Uitzicht vanuit de tuktuk!

T-shirts; 2,60 per stuk, Kapper: 3 euro, Dikke fakeass lacoste horologe: 1,20, naja zo kan ik nog wel door gaan. In de eerste supermarket die we hier gezien hebben, hebben we ook ff de miljonair uitgehangen. Al het lekkers wat we zagen: Oh, neem maar mee, is toch niet duur. Dus opgegeven moment hadden we 3 tassen vol snoep. Ik dacht; shit dat wordt uiteindelijk iets van 20 euro ofzo. Bleek het 5 euro te zijn! Ook zijn we 2 x naar de bioscoop geweest. 1,80 voor een kaartje. Harry Potter en Ice Age 3 zijn de enige die ze draaien. En ja, Ice Age. I know, ik haat die film, maar ik dacht; die 1,80 is het zitten in comfy stoel ook wel waard! Verder hebben we ook nog een hoop cool asian people ontmoet. We zijn een keer uit eten geweest met 5 studenten aan de uni hier. Was erg gezellig, flink gelachen. Echt grappige mensen :p Ook heb ik een zeer apart drankje gedronken met 3 vrouwlijke studenten. Kreeg ik van ze aangeboden. Nou echt, wat daar allemaal inzat. Mais, rijst, bonen. Een groot stuk vis, en iets wat zelfs op wormen leek. En ja, ik kreeg dat aangeboden, dus hoe kon ik weigeren.. Dus voorzichtig opgedronken. Whaha. Ook zijn we nog naar zo’n pretpark in een mall geweest, met een jongen van het hotel. Ik kreeg muntjes van hem om zo’n potje basketball te doen, maar dat kan ik natuurlijk total niet, dus was ook weer een waar fiasco. Ach ja, al met al was Medan zo slecht nog niet. Het is wel echt super smerig, en je snakt echt naar het westen als je op straat bent. Maar de bevolking is aardig, de malls zijn chill. Dus was wel prima vertoeven. Toch ben ik blij dat we morgen weer verder gaan met onze trip. Om 3pm vliegen we naar Jakarta, waar onze trip naar Jogya begint. In 5 dagen moeten we ongeveer van Groningen naar Parijs, dus dat wordt nog wat. Trouwens, van de bommen hebben we weinig gemerkt. Alleen wat brokstukken en een harde knal. Nee grapje, is 1500 km verder :p nouuuuu, ik laat snel weer van me horen!

Een drankje met drie vrouwelijke studentes: een heel avontuur!

Een drankje met drie vrouwelijke studentes: een heel avontuur!

Vind t trouwens ook wel leuk als jullie vertellen wat er daar in Veldhoven/Wageningen/thuisthuis Nederland dus, gebeurt!

Tot snel, xxx Joost

Social media:

Be first to comment