Indonesia 2009, #2: Back to basic

Stel je voor: Je hangt aan een steile rotswand. In je ene hand heb je een tak vast, die in razend tempo door bloeddorstige termieten wordt opgegeten. Bij je andere hand vliegen de malariamuggen. Onder je staat de Sumatraanse tijger, klaar om je te verslinden. Links van je staat Mina; de agressieve Orang Oetang. Boven je hangen de Black Gibbons, klaar voor een terretoriumstrijd.. Wat doe je? Oke, dit is een wat overdreven dilemma.. Wat er echt is gebeurd.. Dat horen jullie nu! :)

Een Orang Utan bij de rivier

Een Orang Utan bij de rivier

Gister zijn we om 8 uur ‘s ochtends met onze gids Udin, Maartje en Manon en twee andere Nederlanders, Bas en Lenneke, de jungle ingetrokken. Nog voordat we begonnen was het al raak: in de rivier zat een Orang Oetan met twee jongen te baden. Ook waren er tientallen ‘normale gibbons’ (dat is hun naam volgens Apendeskundige vd Horst). Daarna trokken we echt de jungle in. Via een gevaarlijke touwbrug kwamen in de woeste jungle. Na ongeveer een half uurtje kwamen we een Orang Oetang mannetje tegen, die onze gids tot ‘ Oran’ omdoopte (dont know why!). Dit beest was op zoek naar zijn vrouwtje, en daarom wat wild. Oppassen dus! Hij krijste de hele boel bij elkaar, omdat ie op zoek was naar een potje paren. Was wel mooi om van zo dichtbij te zien. We vervolgde onze tocht en al snel kwamen we de White Gibbon tegen, die was alleen al snel weer verdwenen. Gelukkig was er ook nog iets van een Thomasaap ofzo, die op een metertje afstand was. Die heb ik vriendelijk een manderijntje aangeboden :) Deze gooide hij echter met enorme paardenkracht de andere kant op :( . Daar zet ik wel ff een foto van op deze site! Daarna hadden we een fruitbreak. Super lekkere ananas en passievruchten. Over stijle weggetjes vervolgden we onze trip naar een waterval, waar we gelunched hebben. Na onze lunch kwamen we black gibbons tegen. Hier hebben we een tijdje naar gekeken. Het was een gezinnetje met Papa, Mama, kleine en baby. Het mannetje was nogal wild, waar onze gids bang van was :p Dus Maartje mocht voorop, en werd bijna aangevallen, haha. Gelukkig kwam alles goed. Na deze aanvaring, gingen naar onze ‘camping with a tent with confortable matrasses’ zoals onze gids zei. Dit bleek een stuk plastic over wat takken heengespannen, te zijn. Gelukkig konden we eerst even afkoelen en onze kleren wassen in de rivier. Uit deze rivier dronken we trouwens ook water. Ik dacht maar zo: niet denken maar doen. Anders was ik wrs uitgedroogd :p Het was wel een super mooie locatie, midden in de jungle. De nacht was hels. Het regende, de rivier kolkte, we lagen hutjemutje. Ik heb haast geen oog dicht gedaan. Maarja.. Wel een hele ervaring. Jullie kunnen trots op mij zijn :p

Het aapje dat ik een mandarijntje gaf!

Het aapje dat ik een mandarijntje gaf!

En de black gibbons! Echt wilde beesten!

En de black gibbons! Echt wilde beesten!

 

‘s Ochtends gingen we raftend terug. Onze raft bleek uit 5 aan elkaar geknoopte banden te bestaan. Haha, dat was wel ff spannend. Maar bleek super vet. Met volle vaart door de stroomversnellingen, kletsnat. Supermooie uitzichten over de bergen. Al de exotische planten enzo! Echt vet, ik had altijd al een keer in de jungle willen zijn.

Toen we rond 13 uur aankwamen, stond er al een busje klaar voor ons. Daarmee zijn we in 8 uur, 200 km naar het Tobameer gereden waar we nu zijn.

Al deze mooie dingen hebben wel een keerzijde. Het is hier zooo anders. Dat is haast niet te beschrijven voor de mensen die er niet zijn geweest. Het is een enorme chaos. Overal mensen, echt ik heb nog nooit zoooveel mensen gezien op een dag. Iedereen kijkt je aan, alsof ze nog nooit blanken hebben gezien. Mensen schooien om geld, of spelen gitaar voor je om zo maar iets te verdienen. Het is zo overweldigend allemaal. Ik moet er ook echt even aan wennen. En dan ook de staat waarin onze kamers verkeren. Helemaal geen luxe. Het is echt even wennen. Maar hopelijk overheerst al het moois :) .
Morgen nemen we de boot naar een eiland op het Tobameer. Denk dat ze daar geen internet hebben.. Maar jullie horen snel van mij :)
En als het niet snel genoeg is: We hebben vandaag eindelijk een werkende SIM-kaart gekocht! Het telefoonnummer is +6281370864104. Dus laat wat van je horen :p
xxxxx Joost

Social media:

Be first to comment