Recept: Makkelijk en snel Indisch!

SAMSUNG CSC

Indisch eten vind ik eigenlijk best wel lekker. Hier in Berlijn heb je veel goedkope Indische tentjes. Al voor 4,50 heb je een lekkere curry. Nou wilde ik zelf ook eens wat proberen. Vooral nu je makkelijk in de supermarkt ‘curry paste’s’ kan kopen! Vandaag maak ik Kip Tikka Masala met een spinaziecurry en rijst.

Ingrediënten voor ongeveer 3 – 4 personen
Kip Tikka Masala
- 400 gram kipfilet
- Tikka Masala Currypaste (gewoon bij AH en Jumbo te koop)
- Kokosmelk

Spinaziecurry
- Diepvriesspinazie a la creme (450 gram)
- 2 uien
- 4 tomaten
- knoflook (4 teentjes)
- Gember (1 stukje)
- Curry poeder
- 1 rode peper (naar wens)

Rijst 
- Basmati rijst

Ingrediënten

Ingrediënten

Bereiding
Kip Tikka Masala
Kip in reepjes snijden. Bakken in wokolie. Cury paste toevoegen. Kokosmelk toevoegen. Klaar!

Kip in reepjes, groente klein.

Kip in reepjes, groente klein.

Spinaziecurry
Alles klein snijden. Spinazie ontdooien in een pannetje. Uien bakken  in een ander pannetje. Spinazie daar weer aan toe voegen. Tomaten kort mee koken ( in de spinazie). Dan gember, curry poeder en peper toevoegen. Hoeft niet zo lang te koken, gewoon tot het warm is.

Alles kort doorkoken (op laag vuur)

Alles kort doorkoken (op laag vuur)

Rijst
Gewoon 12 – 15 minuten koken.

Resultaat
Et voilaaa, eet smakelijk. Erg makkelijk dus! Je kunt in plaats van rijst ook een naanbrood kopen (ook kant en klaar in de winkel). En soms maak ik helemaal de kip niet, maar stop ik gewoon wat cashewnootjes op blokjes kaas in de spinazie curry.

En klaar is kees!

En klaar is kees!

Social media:

2 Comments

  • Reply December 16, 2014

    Caro

    Ziet er lekker uit!

  • Reply December 16, 2014

    Marieke

    Ik wilde gisteren met hetzelfde potje curry kopen, maar ben uiteindelijk voor de kerrie gegaan ;) Ook lekker!

Leave a Reply