Recept: Kumquat thee!

Wat ik hier vaak drink in China is Kumquat tea. Het is vet lekker en super makkelijk. Daarom hier het recept! Kumquats zijn kleine oranje vruchten. Toen ik ze voor het eerst zag, dacht ik dat het mini sinaasappels waren. Ze zijn enigszins bitter, maar ook wel zoet. Je kunt de schil eten. Ze zijn dus goed bruikbaar voor een lekkere thee.

Ingrediënten:
Kumquats, stuk of 5 per glas
Honing
Limoen, eentje
Water

Kumquat tea; net zo lekker als het er uit ziet!

Kumquat tea; net zo lekker als het er uit ziet!

Makkelijk niet waar? Je moet even de komquats in partjes snijden. Als je zin hebt, haal ook even de zaadjes aan het oppervlak eruit (die gaan soms heel irritant in je rietje zitten). Snij de limoen in stukjes. Stop alles in een glas. Pers ze een beetje uit met de achterkant voor een leppel of iets dergelijks. Schenk er kokend water over. Voeg vervolgens, naar smaak, een hoeveelheid honing toe. Even laten afkoelen, et voila; een heerlijke komquat tea! Je kunt er vervolgens ook ijsklontjes bij doen, om hem koud te maken!

 

Social media:

Be first to comment